Какво се случи до този час?  Комисията за енергийна ефективност и

...
Какво се случи до този час? 
Комисията за енергийна ефективност и
Коментари Харесай

Очаквате ли държавата да успее да гарантира работа на Лукойл Нефтохим?

Какво се случи до този час? 

Комисията за енергийна успеваемост и енергийна беднотия към Министерския съвет, благодарение на учени от Българска академия на науките, е създала формулировка и е оптимизирала критериите за установяване на енергийна беднотия. В стадий на финизилиране сме и на Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Това открои като значими стъпки към определянето на енергийно небогати семейства у нас служебният вицепрмиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на. Приемането на формулировка за енергийна беднотия, както и на решителни ограничения за оправянето с нея, е ангажимент на страната ни по Плана за възобновяване и резистентност, който би трябвало да бъде изпълнен до края на годината. За задачата е необходим почтен диалог сред заинтересуваните страни, както и политическа воля за решения, влияещи върху живота на над два милиона българи, споделят уредниците. Именно с цел да стартират този диалог от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент провеждат днешната полемика, която събира на едно място министри, народни представители, членове на Европейския парламент, институции, синдикати, работодатели, локални управляващи и неправителствени организации.

Депутатите се заеха с окончателното гласоподаване на измененията в Изборния кодекс. Мнозинството в Народното събрание резервира регион " Чужбина ", остана и остарелият режим за откриване на секции отвън страната, откакто ГЕРБ се отхвърлиха от тези свои оферти. Депутатите поддържаха да няма към този момент кабини за гласоподаване, като те да бъдат сменени с паравани и такива да има и при хартиеното, и при машинното гласоподаване. Отхвърлено бе предлагането на " Демократична България " за основаване на преброителни центрове, в които да се броят хартиените бюлетини след края на изборния ден. Декларациите ще продължат да се попълнят пред изборните секции, само че това няма да става пред членовете на Секционните изборни комисии, както желаеха от " Продължаваме промяната ".

Пострадалият при вчерашното сриване на скална маса ватман на влака Бургас - София ще претърпи интервенция на гръбнака, оповестиха от болница " Свети Георги " в Пловдив. Движението по подбалканската жп линия сред Клисура и Христо Даново е възобновено, откакто цяла нощ влаковете се отклоняваха през Пловдив. Близо 200 кубика скална маса се срути върху линията от новообразувано свлачище в региона. Заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски разяснява, че свлачището е тръгнало 30 минути откакто по трасето е направена инспекция.

Аржетниа, Полша и Австралия се причислиха към Франция и към този момент са осминафиналисти на Световното състезание от групите " С " и " D ", съобщи " ". Франция загуби с 0:1 от Тунис в последния си дуел, само че това нямаше никакво значение за международните първенци, които авансово си бяха обезпечили място в идната фаза. Голямата сензация пристигна от другия стадион, където по същото време Австралия победи Дания с 1:0 и по този метод за повторно в своята история ще бъде част от елиминациите на Мондиал. Щастлива развръзка имаше за Лионел Меси и Аржетнина, които победиха Полша с 2:0 и по този метод завоюваха своята група, въпреки всичко за тях да стартира с кошмарна загуба от Саудитска Арабия преди седмица. Силната игра на аржентинците им залужи първото място, като техен конкурент в идната фаза ще е Австралия. В другия мач от групата през вчерашния ден, Мексико победи Саудитска Арабия с 2;1, само че това не бе задоволително за ацтеките, които отпадат от шампионата поради по-лошата си голова разлика от Полша. Така поляците не престават напред, където ги чака среща със международния първенец Франция.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

" Делото на годината " бе наименуван триумф на майка, осъдила " Майчин дом " поради това, че лекарите не са подхванали задоволително, с цел да открият, че плодът ѝ има малформации и по този начин са я лишили от опцията за аборт по медицински аргументи.

А какво ще кажете за това? 

Депутатите от енергийната комисия стопират " Лукойл " да изнася горива. В сряда те разискаха законопроекта на Движение за права и свободи, с който се предлага износът да се забрани, и го поддържаха на първо четене. По време на дебатите вицепремиерът Христо Алексиев и министърът на стопанската система Никола Стоянов обявиха, че в случай че рафинерията в Бургас не може да изнася, ще би трябвало да спре работа. Причината е, че при преработката на петрол се получавали и артикули, които не се използват у нас и отиват за други страни. Според двамата министри, а в случай че това се спре, складовете на " Лукойл Нефтохим " ще се изпълнят, а заводът няма да може да работи поради софтуерни аргументи.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР